Feldenkrais: Maak een ontdekkingsreis van je dagelijks bewegen en kom thuis in je lijf

Agenda

Feldenkrais lessen in een groep zijn er juist voor jou! Ook de afgelopen periode ben ik verder gegaan met het doorgeven van dit mooie bezielde Feldenkrais werk en zoals zovelen op weg naar een bewuste wereld in liefde en vrede.

Deze Feldenkrais  lessen ‘bewust worden door bewegen’ hebben een rustige opbouw met veel respect voor eigen mogelijkheden, grenzen en comfort.

Doorlopende lessen omdat jij op jouw tijd kunt instappen in het jaar.
De lessen duren 5 kwartier exclusief in- en uitloop tijd. ( Kom op tijd = een kwartier voor aanvang om alvast aan te komen in jezelf en zo heb je meer aan jouw les )

Nog even:
Mijn lessen zijn uiteraard op  de C– regels afgestemd wat wil zeggen 2 tot 4  deelnemers in een groep. 
 

Planning van de 1 of 2- wekelijkse doorgaande en 1 op 1 lessen  nazomer 2021.
 
# 1 op 1 lessen 90 minuten op afspraak .  
 
# Maandag   – M –   13.30-15.00 uur  op 4/10, 18/10, 1/11, 15/11, 29/11. 13/12, 20/12 
     
# Dinsdag    –  O –    9.30- 11.00 uur 5/10, 12/10, 19/10, 26/10 . 2 wekelijks op 9/11, 23/11. 7/12, 21/12 

Lessen thema’s  : – verbind je met je harts gebied met heel  je ziel en zaligheid
                                – je bekken is jouw ‘schatten’ kamer 
                                – hoofd en voeten ‘van top tot teen’
                                – je armen/ je benen  om mee uit te reiken en vooruit te gaan
 
                               


R o d e draad:
 
 “Wortelen en Gronden” – vanuit je ‘lichaams-intelligente weten’ ervaar je diep van binnen dat wanneer je niet voldoende wortelt door je lijfe-lijk te gronden, dat je dan uit de verbinding met jezelf bent. Dit lijfelijk kunnen gronden kun je stapje voor stapje leren domweg door te gaan ervaren hoe het voelt om w e l gegrond te zijn. Echt stapje voor stapje door je lijfbewustzijn te leren vergroten en dat smaakt daarna zo naar meer.

Deze gronding heb je misschien al eens ervaren wanneer je je liggend op de vloer verbonden weet met de vloer onder je. En je merkt dan dat er een bijzondere wakkere rust in je komt. Op die momenten wil je het liefst lekker blijven liggen (en daarom is het zo goed af en toe gewoon even op de grond te gaan liggen). En bovendien krijg je meer focus en levensenergie gedurende de dag beschikbaar.

“Psoas, de spier van de ziel”
Symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel
In Psoas de spier van de ziel, symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel leer je de psoas, een belangrijke spiergroep, kennen en activeren om balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Diep in ons lichaam ligt de psoas, het ‘spierweefsel’ in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten. Niet voor niets wordt de psoas de zetel van onze ziel genoemd; de plek waar onze emoties worden opgeslagen.
In  de Feldenkrais lessen in juni op dinsdag ochtend wil ik de psoas als uitgangspunt nemen. Door deze ‘spiergroep’
opnieuw te activeren helpt het je om de verbinding met je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Dit is er bv na een heup probleem bij in geschoten mag ik uit eigen ervaring over zeggen . Ik vertel je er graag meer over.
En verder als r o d e draad :
“Trilling is bewegen”
– gaat over jouw ritme in bewegen, je ademritme, jouw geluid in ritme in jouw bewegen. Ik laat je ervaren dat je door het maken van klanken je bewegingsruimte en daarmee je gronding vergroot.

 “Gewicht-ig-heid in bewegen”waarin ik je je botten laat ervaren,  je botten die jou je gewicht geven, je botten als transporteurs van bewegen, jouw botten met oud geheugen, botten als geleiders van…?

 
Volg mijn berichten (ook) op de Face Book site van’ Feldenkrais ’s Hertogenbosch ‘ https://www.facebook.com/feldenkraisdenboschjosienenklaar/?ref=bookmark
 
Ben je benieuwd geworden ? 
Zin om mee te doen ?
Meer weten?
Bel of mail me (zie contact).
 
 

Een ‘ontdekkingsreis’ in jouw bewegen = probeer uit- serie
Ben jij klaar om met mij een ‘ontdekkingsreis’ in bewegen te gaan maken ?  
Met een probeer uit-serie van 3 lessen # in de wekelijkse groepslessen kun je zelf ervaren of mijn lessen bij jou passen.
Wat de een fijn vind kan voor jou zo totaal anders zijn. 

Waarde  

Kijk bij ‘ T a r i e v e n ‘

 

Mindfulbewegen@gmail.com Telefoon: +31 (0) 6 533 84 552