Feldenkrais: Maak een ontdekkingsreis van je dagelijks bewegen en kom thuis in je lijf

Agenda – Lessenthema – mijn Rode draad(jes)

Feldenkrais lessen in  ‘Bewust worden door Bewegen’ hebben een rustige opbouw met veel respect voor eigen mogelijkheden, grenzen en comfort.
De lessen duren 5 kwartier exclusief in- en uitloop tijd en zijn doorlopend.
Kom gerust een kwartier voor het begin van de les om alvast aan te komen in jezelf .

Agenda

Les-rooster van de 2- wekelijkse doorgaande en 1 op 1 lessen  2022.

– 1 op 1 lessen ‘verbind met jezelf’ van 90 minuten op afspraak .  

– Feldenkrais lessen in een groep (je) :
Maandag   –  M –   13.30-15.00 uur-  andere dag/tijd op verzoek mogelijk
Dinsdag     –  O –    9.30- 11.00 uur – vast

2 wekelijks

 
2023:
10/1; 24/1; 07/2; 21/2; 07/3; 21/3; 04/4; 18/4; 
 
Lessen thema’s 

– verbind je met je hartgebied met heel je ziel en zaligheid
– bekken  jouw ‘schatten’ kamer 
– hoofd, kaken, nek en schouder gebied
– armen/handen/ benen/voeten  om mee uit te reiken, te creëren, te gaan en staan
jouw heilige ruimte


                               


R o d e draadjes…
 
 “Wortelen en Gronden” – vanuit je ‘lichaams-intelligente weten’ ervaar je diep van binnen dat wanneer je niet voldoende wortelt door je lijfelijk te gronden, dat je je zelf kwijt bent.  Gronden met je lichaam kun je stapje voor stapje leren domweg door te gaan ervaren hoe het voelt om w e l gegrond te zijn. Echt stapje voor stapje door jezelf a.h.w. te verruimen en dat smaakt daarna zo naar meer.

Deze gronding heb je misschien al eens ervaren wanneer je je liggend op de vloer verbonden weet met de vloer onder je. En je merkt dan dat er een bijzondere wakkere rust in je komt. Op die momenten wil je het liefst lekker blijven liggen (en daarom is het zo goed af en toe gewoon even op de grond te gaan liggen). En bovendien komt er in jou meer focus en ervaar je instant meer levensenergie.

 

# 3-luik over Psoas en Ademflow   15/11#,29/11#,20/12#

Psoas de spier van de ziel, symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel en zo leer jij je Psoas, als een belangrijke spiergroep kennen en activeren om de balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Diep in ons lichaam ligt deze Psoas, het ‘spierweefsel’ rond je heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De Psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug- schouder- en buikklachten. Niet voor niets wordt de Psoas de zetel van onze ziel genoemd (de plek waar onze emoties worden opgeslagen).

Drieluik rondom je Psoas ( maart 2022)
In dit 3 luik neem ik de Psoas als uitgangspunt. Als een kleine opmaat voor mijn 3-luik Psoas en Ademflow van november/december  tot dit prachtige  onderwerp.

Je lijf luistert mee…

Ieder van ons heeft met schrik in haar/zijn leven te maken gehad. Er is je iets heel schokkends, ernstigs overkomen wat zich in je lijf heeft vast gezet om het in dat moment om niet te hoeven voelen …
Door je Psoas
opnieuw te leren activeren helpt het je om de verbinding hiermee en met jezelf, met je Psoas gebied te kunnen herstellen.

Over rode draad (jes) gesproken…
“Trilling is bewegen”
– gaat over jouw ritme in bewegen, je ademritme, jouw geluid in ritme in jouw bewegen. Ik laat je ervaren dat je door het maken van klanken je beweegruimte en daarmee je gronding vergroot.

 “Gewichtigheid in bewegen”waarin ik je je botten laat ervaren,  je botten die jou je gewicht geven, je botten als transporteurs van bewegen, jouw botten met oud geheugen, botten als geleiders van…?

Volg mijn berichten (ook) op de Face Book site van’ Feldenkrais ’s Hertogenbosch ‘ https://www.facebook.com/feldenkraisdenboschjosienenklaar/?ref=bookmark
 
Benieuwd geworden ? 
Zin om mee te doen ?
Meer weten?
Bel of mail me (zie contact).
 
 
Kennismaking-serie
Ben jij klaar om met mij een ‘ontdekkingsreis’ in bewegen te gaan maken ? 
Met een serie van 3 lessen # in de wekelijkse groepslessen kun je zelf gaan ervaren of mijn lessen bij jou passen.
Wat de een fijn vind kan voor jou zo totaal anders zijn. 

 

Waarde van mijn lessen in Mindful Bewegen  

Bij :  tarieven

 

Mindfulbewegen@gmail.com Telefoon: +31 (0) 6 533 84 552