Feldenkrais: Maak een ontdekkingsreis van je dagelijks bewegen en kom thuis in je lijf

 

In April 2022 sluit ik mijn nascholing lichaamsgerichte begeleiding bij rouw af en voeg ik deze toe aan mijn kwaliteiten als lichaamsgericht Feldenkrais practitioner.
Een nieuwe rijkdom krijg ik er hiermee aangereikt en ik sta dan ook te popelen ook dit te laten integreren in mijn al zo mooie werk als Feldenkrais practitioner.
En eerlijk gezegd is het zich al een plaats in mijn lessen aan het innemen. Heel bijzonder hoe het zich van nature aan het ontvouwen is.


Wat is verlies eigenlijk en waarom kan dit zo rouw gaan voelen?

Eigenlijk heeft ieder mens in zijn of haar leven met rouw te maken.
Met verdriet, teleurstelling, verlies van …
We zijn kwetsbare mensen. Onze samenleving heeft nogal wat moeite om daarmee om te gaan. We moeten sterk zijn, presteren, winnen. We leren om onze kwetsbaarheid te camoufleren, te verdringen, te verdoven. Maar daardoor kan er ook iets in ons verharden, of juist de interesse in het leven verliezen. Eenzaamheid en gemis aan vertrouwen tasten jouw glans aan.

Wat kan verzachting door aanraking en beweging voor jou gaan betekenen?  Wie zichzelf kan openen en verzachten wint daarmee paradoxaal genoeg vaak ook aan stevigheid. En kan een factor van hoop worden. Aanraking is een onvervangbare bron van heling.

Ik voel, ook door wat we nu in de wereld zien gebeuren, een grote urgentie om die heling al bewegend op te zoeken. Een plaats waar je je leert te openen voor al je kwetsuren en jouw rouw. Waar het niet gaat om winnen, maar waar jouw verlies-ervaringen net zo welkom zijn.
Waar we al bewegend ruimte vinden en ruimte geven. Nieuwe ruimte creëren in je lijf naar daar waar alles kan trillen in je binnenste, je hart kan opengaan en je leven weer een geschenk wordt.

Liefdevol neem ik je graag een stukje mee op deze uiterst delicate en persoonlijke weg.
Wat kan verzachting door aanraking en beweging voor jou gaan betekenen? 
 


 

Mindfulbewegen@gmail.com Telefoon: +31 (0) 6 533 84 552