Feldenkrais: Maak een ontdekkingsreis van je dagelijks bewegen en kom thuis in je lijf

Mindful bewegen leert je bewuster te bewegen in je dagelijks leven

 “Vertragen in jouw beweging” en “Comfortabel worden met jezelf”
Het klinkt eenvoudig en als het lukt is dat het ook. Op dat moment kun je je nog niet ontdekte ruimtes gaan onderzoeken en uitbreiden.
Al vertragend kan er in jouw zo de ruimte ontstaan om soepeler te gaan bewegen. Ik wens je de stille verwondering en nieuwe ontdekkingen toe  over jezelf tijdens een van mijn lessen : )

Mind-ful bewegen brengt jou:

Grotere bewustheid en meer keuzes leren ontwikkelen in hoe jij beweegt.
Je bewegen wordt vloeiender en jouw vitaliteit en levensvreugde komt vrij.
Je ervaart je dichter bij jezelf na een Feldenkrais-les en als je lijf dan weer glimlacht dan stroomt de vreugde echt door je heen!
Mindful-bewegen gaat over hoe jij je eigen beweeg puzzel weer opnieuw bewuster kunt leren leggen in de voor jouw meest efficiente organisatie.
Ervaar wie je bent met je gewoonten en patronen van bewegen (Feldenkrais in een groep).  

Hoe ziet een les er uit?

Liggend op je rug.
Met creatieve bewegingsopdrachten van eenvoudige tot complexere laat ik je helemaal zelf  jouw eigen bewegen onderzoeken. Gaande de les ontdek je de samenhang ervan.
Je komt erachter dat jouw patronen jouw natuurlijkheid in je bewegen ongemerkt stagneren.
Je gaat weer opnieuw leren vertrouwen op hoe jouw kinestetisch systeem altijd al voor jou aan het werk is op jouw natuurlijke opbouw van je skelet.
Een moeiteloos en meer balans zijn in je staan en lopen kan het resultaat zijn.
Als je de verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden in je lijf en leden durft te nemen, dan is mee doen aan de Feldenkrais lessen hiervoor de grootste beloning.
‘Mindful Bewegen’ brengt je vaak:
Ontspanning van je vermoeide lijf , ontwikkeling van absoluut meer veerkracht en vreugde in je lichaam (en daarmee van je mind).
Bovendien kom je hierdoor van je pijntjes en ongemakken bij bewegen af.
Je gaat je eigen beweeg-oplossingen voor jouw betere welbevinden zelf leren vinden.
En nog veel en veel meer 🙂

 

 

Tarieven Feldenkrais in een groep

Type les Duur Waarde
Kenninsmakings serie van 3 lessen  75 minuten 45 euro per 3 lessen
Losse les A tarief 75 minuten 20 euro
Losse les B tarief 75 minuten 17 euro
Pakket voor 5 lessen A tarief 75 minuten per les 95 euro
Pakket voor 5 lessen B tarief 75 minuten per les

85 euro

Spelregels tarieven: (en uitleg tarief A en tarief B)

‘Feldenkrais lessen zijn voor iedereen’ is het motto van Moshe Feldenkrais en daarom ook de tariefgroepen A en B. Zie alles hierover onder het kopje “mindful bewegen” . Tarief B is  lager om Feldenkrais toegankelijk te houden voor mensen met een lager inkomen. Kom jij in aanmerking voor deze korting? Neem daarvoor vooraf contact met mij voor op.

 

Agenda:

Bekijk de Agenda voor de wekelijkse groepslessen.
Heb je vragen? Wil je een 5-lessen ticket bestellen? Gun je iemand ook een Feldenkrais ervaring en wil je misschien een les  kado geven?
Neem contact met mij op!

“Liefde door aandacht te ontwikkelen voor mijn….”
-De mind-ful bewegen lessen brengen mij meer liefde en aandacht voor mijn lijf, en ik ontdek op mijn leeftijd nog steeds mogelijkheden in bewegen, die ik voorheen niet kende. Het geeft me soepelheid in mijn lijf – april 2015- Greet van Steenderen, den Bosch

 

Hoi Josien, Mijn voeten staan iets naar binnen. Vooral in mijn jeugd ben ik daar veel mee geplaagd. Het afgelopen jaar maak ik, er onder andere met FK, weer contact met mijn voeten, om letterlijk meer met beide benen op de gronde te staan. Zo heb ik afgelopen week, met plezier, een FK les bij Josien Enklaar gevolgd. Deskundig, met humor, werd ik begeleid, om met nieuwsgierigheid, in het begin voorzichtig, later wat steviger, een nieuwe beweging te onderzoeken. Ik merkte dat mijn voeten zich wat openden, waardoor er vertrouwen ontstond. Deze week ben ik verder gegaan deze beweging te onderzoeken. In bed, op de bank, steeds kwam de beweging weer even langs. Ik merk dat ik beter bij mijn kwetsbaarheid kan komen en tegelijkertijd steviger sta. Voor mij is FK een veilige manier om bij plekken te komen in mijn lijf die nog angstig, niet vertrouwd, aanvoelen . De FK les was prettig, vertrouwd en waardevol voor mij. 12-11 2016 Themales: ” soepelheid van je rug begint bij je voeten” Liefs, Wytze Utrecht
As Moshe Feldenkrais said, “The body reflects the attitudes of the mind. Improve the function of the body and you must improve the state of the mind. The movements are nothing. They’re an idiotic thing. What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains.” (posted 4/4 2017 mezelf 🙂 Josien Enklaar)
Mindfulbewegen@gmail.com Telefoon: +31 (0) 6 533 84 552